magyar | english

Képzési támogatás

A képzési támogatást egy 3 hónapos OKJ takarító tanfolyam és a vizsga letételére biztosítjuk. A képzési támogatásban részesülő 20 fő az esetkezelő team javaslata alapján kerül kiválasztásra.

Takarítói tanfolyam

A képzés egy OKJ-s takarítói tanfolyamot biztosít az ügyfelek részére összesen 300 órás óraszámban. A képzés 90 óra elméleti és 210 gyakorlati órából áll. A tapasztalatok szerint a sikeresen vizsgát tett takarítók a munkaerő-piacon az esetek nagy részében sikeresen elhelyezkednek.

Elsősegélynyújtás ismeretek

Az elsősegélynyújtó tanfolyamot a 20 fő takarító képzésben részesülő ügyfélnek, illetve egyéni jelentkezés alapján további 10 főnek biztosítjuk. A megfelelő elsősegélynyújtás ma már elengedhetetlen minden veszélyes munkakörben dolgozó számára, hogy vészhelyzet esetén segítséget nyújtson embertársainak.

Sorstársközösségre nevelés

A célcsoport támogatásánál cél a sorstársközösség szervezése, már a képzési időszak alatt is, a képzésben maradás egyéni és csoportszinten való támogatása közös programok szervezésével. A munkahely keresési időszakban cél, hogy együtt, kisebb csoportokban tudjanak elhelyezkedni, és a lakhatási támogatásnál is a 4-5 fő közösen való költözését támogatjuk, mivel így nagyobb biztonsággal tartható fenn 1-1 bérelt lakás.