magyar | english

Munkaerőpiaci támogatás

A sikeres vizsga után 1-3 hónap aktív munkahely keresési időszak következik, amelyet munkába állás követi. A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a sikeres vizsgát letett 20 fő közül 5 főnek biztosítja a továbbfoglalkoztatását a Szolgáltatóház(szociális típusú vállalkozás) keretében.

Munkába állás

A további 15 fő munkaerőpiaci elhelyezkedését segítjük. A munkába-állítás lehetőségét biztosítjuk mindazon hajléktalan ügyfeleinknek, akik nem rendelkeznek valamilyen biztos jövedelemmel. Az esetkezelő team feladata, hogy felmérje ügyfeleink igényeit és lehetőségeit, és ennek megfelelően támogassa őket. A munkahely keresési időszakban cél hogy együtt, kisebb csoportokban tudjanak elhelyezkedni, és a lakhatási támogatásnál is a 4-5 fő közösen való költözését támogatjuk, mivel így nagyobb biztonsággal tartható fenn 1-1 bérelt lakás.

Önkéntes munka

Az elsődleges célcsoport támogatásba kerülő tagjai a közösség és szervezet részére 30 óra önkéntes munka formájában járulnak hozzá a program sikerességéhez, melynek módjai: egyrészről az általuk eddig életvitelszerűen lakott közterületi rész megtisztítása, másrészről pedig a befogadó intézmények éves tisztasági festési és takarítási munkáinak elvégzése.